TRANEVÅR 2017 UDSTILLING 20. MARTS – 17. APRIL KL. 10:30 – 17:00 VELKOMMEN!

23. marts 2012

Optælling af tranerne ved daggry

Var ude fra daggry for at forsøge at få et overblik over tranerne. Der var mange. Når sådan en tælling skal gennemføres er der ingen tid til at nyde naturen. Det er ben hårdt arbejde. I min søvndrukne tilstand havde jeg glemt at putte en blyant i lommen, og uden blyant går det ikke, men heldigvis fandt jeg én i rygsækken.
Tranerne sprøjter forbi og alle fugle lander omkring matningsfältet, hvilket betyder, at de er i luften i under et minut. I løbet af det tidsvindue skal de tælles. Tællingen stoppede på 4759 fugle. Jeg kan have misset nogle, da det ikke kan lade sig gøre at holde øje med om nogle fugle forlader Pulken i østlig retning, når hovedparten af fuglene flyver mod vest i lav højde, men indimellem tjekkede jeg horizonten rundt og udflyvningen mod øst var minimal - et par fugle i ny og næ, så tællingen var så præcis som den kan blive, når man er ene mand på pinden.

Det lader til, at det er misteldroslernes dag, idag

Nord-Pulken, mod øst.

De er lige landet ved Matningsfältet.

Indflyvning til Matningsfältet.

Tranerne skal tælles når man ser dem sådanher; nemlig inden de når at lande.

Næsset i nord-Pulken med traner.

Det berømte danseudbrud er igang.

Traner på engen i daggryet.

Munkegribbe.

Tja.

Så kom solen op; nord-Pulken mod øst.

2 kommentarer:

 1. Ojjjj hvor imponerende, der er jo fantastisk mange traner allerede..

  Vi kører op til vores hytte i skoven nord for Höör over middag, og vil køre ud til Pulken sidst på eftermiddagen for at se traner igen.

  Jeg har endnu ikke været heldig at være derude i godt vejr.. men krydser fingre for at det bliver i dag.. :-)

  SvarSlet
 2. Hej Inge

  Jeg håber du fik en god tur! Jeg har været mildt sagt enormt langsom til at få svaret her på bloggen - tranevåren er nok årets travleste tid, begivenhedsrig på alle måder. Og hvor har det dog stået på længe i år! Snart en hel måned.

  SvarSlet