20. marts 2014

STORT TRANETRÆK ENDTE MED 4900 TRANER I PULKEN

Sådan har her set ud hele dagen. Pulken 20.03.2014.Så, endelig fik vi en stor tranedag i Pulken. Det var på tide. Men i år er omstændighederne også perfekte: Hård vestenvind, som presser tranernes trækkorridor ud mod Skånes østkyst, og fordelagtigt trækvejr, efter et par regnfulde, blæsende dage.
Omkring kl. 11 kom den første flok glidende ind mod Pulken i stor højde. De kom ind fra øst, for at lande mod vinden, og det lignede præcis en ankommende flok.
En halv time senere, var jet en tur nede i Yngsjöhallen, for at købe ind, og da fik jeg formodningen bekræftet. Hundreder af traner kredsede over kysten, og gled så ind mod Pulken. Sådan ser indtræk af traner ud her, i vestenvind.

Samtidig med at fugle er ankommet, er der også fugle som er trukket videre, og flere flokke er også skudt over. Aftenens tælling, som opgik til 4900 traner, talt af Fågelklubben, er således blot en del af de traner, som har været omkring Pulken idag.

Jeg ville sgu gerne have holdt nøje øje med trækket idag, men jeg har lige et par deadlines som skal nås, så idag har jeg lavet dette:

Hammarsjölandskap, CCT 20.03.14

Hammarsjölandskap, CCT 20.03.14