11. april 2015

PULKEN STYRE VIDERE

Rödspovsinventeringen gav et rundt nul i Pulken. Den fugl som var her igår, var forsvundet igen, da jeg mellem 06:20 og 08:40 søgte engene igennem. Og det er egentlig i orden - jeg håber den nu hævder territorium på Isternäset eller Håslövs enge. Inventeringen foregår simultant og omfatter udover Pulken tillige Långängarna, Vramsåns munding, Isternäset, Håslövs Ängar, Viby Äng, Vinnö Ängar, Hovby Ängar  m.m. så alle mand var af huse.

Kobbersnepper var her altså ingen af, men til gengæld bød morgenen på noget af en overraskelse, da en enorm flok på fem sølvhejrer pludselig landede i syd-Pulken. Sølvhejrerne blev i dagens løb først syv og siden ni - og det er muligvis den største flok af arten, som nogensinde er set i Skåne.

I Pulken rastede i morges 180 krikænder og 22 skeænder. Det sidste er mange. Atlingænderne er på plads, havørnen har været forbi og været så nærgående, at de nærmeste traner samlede sig i en tæt klump ude i vandet, hvor de så stod og kiggede op. Den adfærd har jeg også set i forbindelse med en nærgående kongeørn. Det hævdes, at her skal være 1200 traner, men jeg synes det ser ud af mere.
Det har kort sagt været en spændende fugledag i Pulken. Det er apri. Der er chance for alt! Hold øje med steppehøg, sort glente, amerikansk krikand og -pibeand! Og skal vi ikke snart se en ringdrossel i Pulken? Der var én på Sånnarna idag. rødtoppede fuglekonger kan pt. opleves bl.a. ved Höga Vägen samt flere steder i Kronoskogen (Äspet).