TRANEVÅR 2017 UDSTILLING 20. MARTS – 17. APRIL KL. 10:30 – 17:00 VELKOMMEN!

23. februar 2012

Isen bryder op i skærgården

Nu bryder isen op i Skærgården. Isen brister over småskærene, som nu rager op, sorte, med ispuslespil op ad siderne. De små skalleslugere ligger kønsopdelt. Sorte flokke og hvide flokke. Hvor de blander sig bliver der ballade. De store skalleslugere lyser voldsomt op, toppede ser man næsten ikke her i den indre skærgård mellem Norje og Pukavik, som opviser en mærkelig blanding af velkendt og eksotisk; elletræer og rørskov minder om en Sjællandsk sø, så pludselig en flad, renskuret helle, et svenskrødt bådehus og enebærbuske som holder vagt over et stenet næs. Troldænderne danner tætte flåder og ser man efter finder man bjergænder. Næppe to bjergænder er ens, når man ser bort fra de få hanner i pragtdragt. Og så er der gråænder overalt. De står langs iskanten og kaster et formildende skær over hele sceneriet. Hverdagsænderne.
Ronnebyåen var farlig og sort med en rivende strøm som til tider udspyede både isflager og træstammer. Her havde hverdagsænderne selskab af en hidsig kineser, en mandarinand som jog med dem, pustede sig op og eksploderede i små, hidsige fløjt, da vi var ude med brødposen. Smuk er den, så det gør ondt, sådan en mandarinandrik og så kan den være så kategori D som den vil. Den grimmeste mandarinand jeg i mit liv har set, var den der var vild og krydsbar og lå i i en kinesisk flod.

3 kommentarer:

 1. Hej CCT.

  Har lige "fundet" din blog via artiklen i Natur & Miljø.

  Glæder mig til at læse og følge din blog. Har tilladt mig at reklamere lidt for den hos mig.

  Hilsen

  Jan D.

  SvarSlet
 2. Hej Jan
  Det er jeg kun glad for! Hvad står "D" for?

  Venlig hilsen Carl Christian

  SvarSlet
 3. Hej Carl Christian.

  D står for Dresler, såmænd :-)

  Hvis du trykker på mit navn oppe ved siden af det blå hoved, så ryger du på min blog......der er meget lidt om fugle der; mest om alt muligt.

  Har også en kort, men forklarende ;-) profil på Netfugl.

  Skal iøvrigt - for 3. år i træk og 6.gang - til Hornborga i påsken i 4 dage....måske man skulle dyrke Pulken lidt ?

  mvh
  Jan

  SvarSlet