20. marts 2015

EN DUM DAG

10:39

10:39 - det venstre hak er en sky, det højre er en måne.


Idag har været en dum dag.
Den har ikke været til at finde ud af.
Kl. 10:35 fløj blisgæssene ind til overnatning, så tav tranerne.
Tranerne er ellers, fra morgen til aften, et murrende lydtapet, her i reservatet, men så kunne de altså tie stille.

To grønirisker sloges som vanvittige højt over hækken.
Ca en halv time senere fløj blisgæssene fra overnatning igen.

En dag med rastløshed og aggressioner, bevares, selv har jeg haft det udmærket, men fuglene har været usædvanlig sure, og gjort underlige ting.
Der var en krage, som jeg faktisk tror efterlignede et tranekald. Den gjorde det igen og igen, mens den sad i toppen af et birketræ - "drrruu". Så sagde den igen som en krage (og det havde IKKE noget med nogen solformørkelse at gøre).
Tranerne har været meget rastløse. De har taget store masseudflugter ud i området, forklaringen må næsten være, at Ulf Börjesson stadig er ved at skyde sig ind på at tilpasse fodermængden. Det er mildest talt ikke let, da der jo ankommer traner i løbet af dagen.
Sidst på eftermiddagen var tranerne på Matningsfältet i hvert fald stik tossede. Aldrig har jeg set så mange næbfægtninger - og de var ikke kærligt ment. Det var krig på kniven, tydeligvis ikke foretaget af fugle som dannede par med hinanden. Næbfægtningen endte iøvrigt ofte med Trusselbuk-rejsning fra den ene part, så vidt jeg husker udført af den fugl, som ikke måtte fortrække (se www.grusgrus.tofte-hjort.com). Optog en video, som jeg skal tjekke.Næbfægtning

Traner, som holder kæft.

Pludselige masseopflyvninger har præget dagen. Traner over Pyramideengen, Pulken