1. april 2015

31.03.15 - 7000

Idag var hele familien ude i solopgangen med madpakke, skitseblokke og videokamera. Tranerne taltes, der var 7000, talt 10 og 10. Ulf Börjesson, som kører byg ud til tranerne, kom forbi med traktor og fuldlastet foderspreder, og han mener, at der fortsat er over 8000 traner i Pulkens nærområde - bl.a. fordi en del traner står skjult for observatører i Utemuseet, nede i en lavning mod Helge å.

Udover tranerne taltes de fleste af Pulkens vandfugle - bl.a. 153 krikænder, 91 gravænder og 332 gråænder kom i bogen. Der er absolut tale om minimumantal, da særligt syd-Pulken er svært overskuelig set fra Utemuseet.

Solopgangen var fin; 3/8 skydække og let vestlig vind. Midt på morgenen begyndte et regnvejr, som i dagens løb blev mere og mere vedholdende. Vinden er nu drejet om i øst. Alt i alt dårligt trækvejr for traner, men det gør jo ikke noget, for nu er de i Pulken, og antallet er for femte dag i træk rekord højt. Jeg har aldrig oplevet noget lignende.

Dagene har iøvrigt været meget forskellige. Der har været dage præget af hidsighed og kamp, dage hvor tranerne har fløjet hid og did i lokalområdet, og så idag, en meget rolig dag, hvor fuglene har opholdt sig mestendels i Pulken. Det er, trods dagens relativt rolige helhedsbillede, alligevel lykkedes Jessica at fange nogle spændende adfærdssekvenser på video. Specielt interessant er en meget dynamisk kampsekvens, som vi har diskuteret en del, samt en helt klassisk parring, filmet på nært hold.