FORÅRSUDSTILLING 2024: ÅBENT/ÖPPET 23. MARTS - 7. APRIL samt 13-14. april, 10:30 - 17:00, HÄRNESTADSVÂGEN 127, VED PULKEN! tlf: +45 31 69 47 26. (EVT. ÆNDRINGER ANNONCERES HER)

9. marts 2021

ÅRETS VÅRUTSTÄLLNING ÖPPNAR PÅ LÖRDAG

Tranor på väst-Pulken 8 mars 2021


Årets vårutställning på Pulken öppnar på lördag den 13 mars. I år blir det utomhus i trädgården och ibland blir det pop-up utställning och live-måleri ute vid Pulken, t.ex. på parkeringen eller på Graften-vallen nära utemuseet. Håll ett öga på min blog, där sådant vill bli annonserat.

Senaste dagarna har varit vårlika här. Viporna står i ängen och niger så att stjärtmönstret blänker till, och den tegelröda undergumpen flashas. Speciellt gårdagen var skön, solig och nästan vindstilla. Nyckelpigorna har vaknat och kryper runt mellan mina dubbla fönster och försöker hitta en väg ut. Flugorna solar på husmuren. Min enda invänning är, att det är väl torrt. Vattenståndet är förhållandevis lågt med tanke på datumet. Just nu är det fint,men det kan bli knepigt med vatten i april, om inte vi får ordentligt med regn snarast.

I dag, den 9 mars har tranor sträckt in från sen förmiddag. Man upptäcker dom gärna på ett speciellt långt och ljust rop uppe från himmeln. De kommer in högt uppe från ost, glider mot vinden och cirklar sen ner, med hängande ben. Just nu kl 13:30 står 72 stycken på Pulken och många fler står utspridda på fälten ner mot Yngsjö Kapell. 

Kricka och bläsand har anlänt och et fyrtiotal starar trillar runt i ängen, tar tur om att vara längst framme i flocken. Gravänder är här, sånglärka och grå- och bläsgäss. Det håller på att dra igång.

INFORMATION OM ÅRETS UTSTÄLLNING:

PLATS:

Härnestadsvägen 127, i trädgården (200 m öster om Pulkens P-plats), ibland live målning ute vid Pulken.

ÖPPETIDER:

13/3 – 18/4 10:30-16:30 Ändingar kan förekomma, kolla därför www.carlchristiantofte.blogspot.com