FORÅRSUDSTILLING 2024: ÅBENT/ÖPPET 23. MARTS - 7. APRIL samt 13-14. april, 10:30 - 17:00, HÄRNESTADSVÂGEN 127, VED PULKEN! tlf: +45 31 69 47 26. (EVT. ÆNDRINGER ANNONCERES HER)

19. april 2013

LIGE NU I VATTENRIKET: STADIG TRANER OG HITS

Ringdrossel han, Sånnarna i eftermiddags.

Vinden er gået i vest og dét så det forslår. Igår blæste det så kraftigt, at man ikke kunne se Sjögård fra Pulken pga. sandfygning. Sådan er det ikke idag, men det blæser stadigvæk fra vest og om det nu er derfor, så har vi i hvert fald stort fald af ringdrosler. Jeg stødte selv på en ved Sånnarna. Den sad der hvor jeg havde forventet at sådan én ville sidde, nemlig i pilekrattet på læsiden nede i den lille grusgrav ved p-pladsen. Sortstrubet bynkefugl og hærfugl kunne jeg ikke finde, men derimod årets første bynkefugl - og så en mængde hedelærker og stenpikkere, naturligvis. De to er Sånnarnas karakterfugle.

Ringdrosler er osse set ved Miklagården (3) og på Landön (2).

På Isternäset, engene lige nord for Kristianstad, var vi en del som mødtes for at se på en damklire, som fouragerede i kanten af søen ude i engen, sammen med brushaner og rødben. Den blev opdaget i morges og er set dagen igennem. Angående de seneste dages regn af sjældenheder i Vattenriket henviser jeg til mit seneste indlæg.

I Pulken stod i eftermiddag fortsat 450 traner og rundt om i landskabet støder man på flokke, som plyndrer i udsæden, f.eks. langs Hammarsjöns sydbred omkring Hovby. Igår aftes taltes 750 i Pulken.

Vinden skal tage af imorgen og dreje mod nordvest. Vi får se, om der stadig er traner længre sydpå, som vil lægge vejen forbi Pulken. Hordvestenvind er godt for rov- og småfugletræk langs den skånske østkyst.